SAAR /sa:r/ podst. jm.

1. Původní latinský název města Žďár nad Sázavou např. Cronica domus sarensis. 
2. Zkratka pro rozvojový web SAARplan - Strategie Architektura A Rozvoj.

Revitalizace veřejného prostranství ul. Vysocká

Akce řeší celkovou rekonstrukci uličního prostoru ulice Vysocké ve Žďáru nad Sázavou. Projektová dokumentace navazuje na projekt opravy krajské silnice II/353 a další související akce jiných investorů. Jedná se o intravilánový úsek v délce 814,29 m. Začátek úpravy je před křižovatkou s ul. U Hrázek. Konec úpravy je za okružní křižovatkou a bude navazovat na spáru nového krytu rekonstruované části ul. Wonkovy. Součástí trasy je i miniokružní křižovatka s ul. Studentskou. Ta je v současné době řešena pouze vodorovným dopravním značením, po realizaci bude řešena i stavebně.

Chodníky jsou po levé straně silnice vedeny v návaznosti na obrubník podél silnice a napojují se na zástavbu anebo podezdívku oplocení. Po pravé straně jsou vedeny chodníky v samostatné trase podél oplocení. Součástí akce je i dešťová kanalizace, veřejné osvětlení a přeložka sdělovacího kabelu.

Koordinovaně bude rekonstruována krajská silnice, jednotná kanalizace, most, plynovod, kabely NN a VN. V rámci koordinace všech akcí v ulici byla dohodnuta realizace po dvou úsecích. Během stavební sezóny proběhnou všechny potřebné práce, aby bylo možné řešený úsek na zimu zprovoznit.

Předpokládaná hodnota: 83  236  992 Kč bez DPH

Předpokládaná doba výstavby :  03/2024-11/2025

Rok 2024 – 1. část výstavby

Rok 2025 – 2. část výstavby