SAAR /sa:r/ podst. jm.

1. Původní latinský název města Žďár nad Sázavou např. Cronica domus sarensis. 
2. Zkratka pro rozvojový web SAARplan - Strategie Architektura A Rozvoj.

Rekonstrukce vstupní podesty s rampou a se schodištěm do budovy Poliklinika

Rekonstrukce vstupní podesty s rampou a se schodištěm do budovy Polikliniky

Rekonstrukce je rozdělena na 2. etapy.

V rámci 1. etapy dojde k rekonstrukce boční rampy. Bude sejmuta stávající žulová dlažba, odstraněna betonová mazanina vč. hydroizolace, která bude provedena nově a poté bude položena dlažba zpět. Opraveno bude i navazující schodiště do objektu. Tato etapa bude dokončena do 31.3.2024.

V rámci 2. etapy bude rekonstruována vstupní podesta do objektu Polikliniky vč. navazující rampy a schodiště. Schodiště bude zcela odstraněno vč. nášlapných vrstev, nosných panelů a přilehlých konstrukcí na podestě a rampě. Dokončení této etapy bude nejpozději do 31.8.2024.

Nové schodiště bude osazeno jako celek z prefabrikátu s protiskluzným povrchem. Na podestě bude provedena nová železobetonová deska. Na rampě bude provedena nová hydroizolace a nášlapná vrstva bude provedena ze žulové dlažby. Zábradlí bude nové, ocelové.

 

Zadavatel:  Město Žďár nad Sázavou, Žižkova 227/1, 591 01 Žďár nad Sázavou

Stavba zahájena:  březen 2024 

Předpokládané dokončení projektu: srpen 2024

Zhotovitel stavby: M – STAV CZ s.r.o., IČ 27557235, Husova 1805, Bílé Předměstí, Pardubice.

Projektant stavení části:  Ing. Jaroslav Janovský, IČ 44134363, Německého 1188, 592 31 Nové Město na Moravě

Předpokládaná hodnota rekonstrukce : 3,7 mil. Kč.

 

Od 22.dubna 2024 se otevřela veřejnosti rekonstruovaná boční rampa ve tvaru „S“ a slouží dočasně i jako hlavní vstup do polikliniky. Vzhledem ke klimatickým podmínkám jsou na rampě drobné nedodělky, které budou odstraněny do dokončení kompletní stavby. Nyní se stavební firma pustila do bourání hlavní vstupní rampy včetně schodiště a podesty. Stavební práce pokračují podle naplánovaného harmonogramu. I nadále je k dispozici zadní vchod s bezbariérovým přístupem rovnou k výtahu.

Situace stavby a foto z průběhu rekonstrukce. 

Po několika měsících rekonstrukce vstupů do zdravotnického zařízení ve městě, které probíhaly ve dvou etapách od března letošního roku, se od 1.10. 2024 otevřel i hlavní vchod do polikliniky včetně rampy. Pozor, vchod je otevřený, ale stavba ještě u konce není. Různé nedodělky ještě čeká dokončení, ale návštěvníci již mohou pohodlněji navštěvovat toto zdravotnické zařízení.

Součástí prací byla i rekonstrukce bočního vchodu včetně navazujícího schodiště a boční rampy. Náklady na oba vstupy včetně rampy dosáhly téměř čtyř milionů korun bez daně.

Foto z otevření zdravotnického zařízení.