SAAR /sa:r/ podst. jm.

1. Původní latinský název města Žďár nad Sázavou např. Cronica domus sarensis. 
2. Zkratka pro rozvojový web SAARplan - Strategie Architektura A Rozvoj.

Rekonstrukce 4 antukových kurtů včetně zázemí

Zájmové území se nachází v severní části města Žďáru nad Sázavou v místech hlavní městské sportovní zóny. Zde se mimo jiné nachází oplocený fotbalový stadion, nedávno zrekonstruované tenisové kurty s novým zázemím tenisového klubu a také právě starší antukové kurty, kterých se tento projekt týká. Sportovní areál jako celek je hlavním sportovně rekreačním areálem města Žďár nad Sázavou.

Objekt zázemí antukových kurtů – novostavba na místě demolice

Novostavba zázemí antukových kurtů o velikosti cca 98 m2 nahradí stávající, technicky i prostorově nevyhovující objekt šaten a toalet. Bude provedena po demolici stávajícího objektu šaten jako zděná, nepodsklepená, jednopodlažní  stavba obdélníkového tvaru zastřešená plochou vegetační střechou. V objektu budou umístěny šatny, sociální zázemí, skladové prostory a kancelář správce. Stavba bude navazovat na zpevněnou dlážděnou plochu hlavního chodníku. Objekt bude napojen na stávající a nově vybudované sítě technického vybavení v areálu sportoviště.

Rekonstrukce antukových kurtů

Jedná se o plochu stávajících starších hřišť o velikosti cca 2 665 m2, která je součástí sportovního areálu města. Antukové kurty budou kompletně zrekonstruovány a budou sloužit jako víceúčelová sportovní plocha pro 5 druhů sportů. Rekonstruovaná herní plocha bude mít souvislý antukový povrch, který bude oplocením rozdělen do 2 sektorů po 2 kurtech. Herní plochy budou lemovány betonovými obrubníky a spádovány směrem k základním čarám kvůli odvodnění povrchu. Dva kurty budou řešeny jako tenisové, další dva jako multifunkční herní plocha – volejbal, nohejbal, tenis, badminton a malá kopaná. Hřiště budou oplocena do výšky 4 m v materiálovém provedení ocelové sloupky s ocelovou pozinkovanou sítí v návaznosti na nové areálové oplocení.

Součástí stavebních prací budou dále zpevněné plochy, opěrné zdi, terénní a sadové úpravy.

Vizualizace a koordinační situace k nahlédnutí.

Zpracovatel projektové dokumentace: Ing. Milan Pelikán, autorizovaný inženýr pro pozemní stavby